olivolja
Lyx att njuta av

Olivolja

Köp den hos Oscar & Clothilde
249 kr

Det finns en kategori inom presenter som är den typ av presenter som passar till i princip alla typer av personer och ibland också alla ålderskategorier. Vissa kallar det för baspresenter, andra kanske för generiska presenter. Och sen finns  det såklart undergenrer till även denna typ av present. Så, vilken är då att rekommendera till den som är på gång att fylla 30 år?

Ett hett tips är en riktigt lyxig olivolja. Och med lyxig avses då inte den ekologiska olivoljan nere på mataffären. Det finns olivoljor som är både ett och två steg bättre. Men först till huvudpoängen med den här typen av present: varför den passar till någon som fyller 30 år. Den som fyller 30 år har ofta inte upptäckt allt som den tycker om i livet. Kanske har den 30-åring som du snart ska fira förlikat sig med tanken på att den ekologiska olivoljan på mataffären nere på hörnet är den bästa olivoljan som finns. Det är dags för dig att bevisa motsatsen! Chansen är stor att den som får en lyxig olivolja reagerar med ett ”wow, jag visste inte att olivolja kunde smaka så här pass mycket!”.

För någon som är lite äldre är chansen större att ha stött på riktigt fin olivolja men den chansen är desto mindre när det kommer till en 30-åring. Den här presenten är, trots sin relativa lyxighet, i det lägre prissegmentet så den kanske passar bäst om du ska ge den till någon du inte känner så väl eller som en kompletterande present.

Den här extra virgin olivoljan från Oscar & Clothilde är gjord på oliver från vingården Esporão, i Reguengos de Monsaraz i Portugal. För att få ut högsta möjliga smak används den med fördel kall, ringlad över sallad eller varma maträtter. En olivolja med ett literpris på cirka 500 kr är det nog inte många 30-åringar som har erfarit. 

Köp den hos Oscar & Clothilde
249 kr

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *